smile

Anti Aging

Podmlađivanje osmeha

Hijaluronski fileri: Poboljšavanje vaše prirodne lepote

Hijaluronski fileri nude bezbedan i efikasan način da poboljšate svoju prirodnu lepotu i rešite različite probleme lica.

Popularan izbor za nehirurško podmlađivanje i osveženje lica zbog:

– vraćanje volumena, izglađivanje bora i poboljšanje kontura lica.

-dugotrajnih rezultata

-minimalnim vremenom oporavka

-bezbednosti i efikasnosti

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u telu i pomaže u održavanju hidriranosti i elastičnosti kože. Takođe može dodati volumen i konture područjima koja su izgubila mladalački izgled ili su genetski u deficitu. Oni se smatraju bezbednim kada ih aplikuje obučeni stručnjak – lekar, sa minimalnim neželjenim efektima kao što su privremeno crvenilo, otok ili modrice na mestu injekcije.

Važno je napomenuti da dugovečnost hijaluronskih filera može varirati u zavisnosti od faktora kao što su specifični proizvod koji se koristi, metabolizam pojedinca i regija koja se tretira. Rezultati mogu da traju od nekoliko meseci do dve godine pre nego što će možda biti potrebno obnavljanje ili ponovni tretman.

Kao i kod svake kozmetičke procedure, uvek se preporučuje da se konsultujete sa kvalifikovanim lekarom koji može da proceni vaše specifične potrebe i odredi najbolji pristup za postizanje željenih rezultata.

PROCEDURA

Nakon razgovora o željama pacijenta, vrši se detaljna analiza lica, te se razgovara o mogućnostima i potrebama za postizanje određenog cilja i pravi konačan plan terapije.

Tokom tretmana filerom, lekar će pažljivo ubrizgati filer u ciljana područja pomoću fine igle ili kanile. Postupak se generalno dobro podnosi, a svaka nelagodnost se može svesti na minimum upotrebom lokalnog anestetika ili anestezirajuće kreme. Ceo proces obično traje oko 30-60 minuta u zavisnosti od toga koje područje se tretira i u kojoj količini.

NEGA NAKON TRETMANA

Nakon tretmana, normalno je da osetite blagi otok, crvenilo ili modrice na mestima injekcije. Ovi neželjeni efekti su privremeni i obično nestaju u roku od nekoliko dana. Vaš lekar će Vam dati posebna uputstva za naknadnu negu kako bi optimizovao vaše rezultate i potencijalne rizike sveo na minimum.

BEZBEDNOST

Juvederm je brend dermalnih filera na bazi hijaluronske kiseline koji uključuje različite formulacije dizajnirane da tretiraju specifične probleme. U zavisnosti od strukture koja se koriguje koriste se formulacije različitih gustina. Tako se, na primer, pri tretiranju usana može koristiti gušći filer za uspostavljanje većeg volumena, korigovanje oblika i asimetrije ili ređi, za “osveženje”, odnosno hidrataciju.

Prednosti

1. Rezultati prirodnog izgleda

Fileri su pažljivo formulisani da oponašaju sopstvenu hijaluronsku kiselinu tela, obezbeđujući prirodan i harmoničan izgled.

2. Svestranost

Sa nizom različitih formulacija, fileri mogu rešiti različite probleme, uključujući fine linije, duboke bore, gubitak volumena i povećanje usana.

3. Dugotrajni efekti

U zavisnosti od specifičnog filera koji se koristi, rezultati mogu da traju od 6 meseci do 2 godine, pružajući trajno poboljšanje izgleda Vašeg lica.

4. Nehirurški i minimalno invazivni

Fileri nude nehiruršku alternativu invazivnijim procedurama, omogućavajući minimalno vreme oporavka.

5. Prilagodljivi tretman

Svaki tretman je prilagođen vašoj jedinstvenoj anatomiji lica i željenom ishodu, obezbeđujući personalizovane rezultate koji izgledaju prirodno.

Juvederm fileri su opsežno testirani i odobreni od strane regulatornih organa, osiguravajući njihovu sigurnost i efikasnost. Međutim, važno je da obavestite Vašeg lekara o svim medicinskim stanjima, alergijama ili lekovima koje uzimate pre nego što se podvrgnete tretmanu.

BOTULINSKI TOKSIN – BOTOKS

Botoks je popularan i efikasan kozmetički tretman za smanjenje bora i finih linija, ali i njihove prevencije, pružajući mlađi i osveženiji izgled. U pitanju je neurotoksin koji se dobija iz bakterije Clostridium botulinum. Kada se koristi u kontrolisanim količinama, efikasno je rešenje za različite kozmetičke procedure.

KAKO DELUJE BOTOKS?

Botoks, skraćenica za botulinski toksin, deluje tako što privremeno blokira nervne signale određenim mišićima na tretiranom području. Na taj način sprečava kontrakcije mišića, koje su često odgovorne za stvaranje bora i linija na koži. Tretman rezultira glatkijom kožom sa manje bora.

UOBIČAJENE OBLASTI LEČENJE

Linije na čelu: Botoks može efikasno smanjiti horizontalne bore na čelu, često uzrokovane ponavljajućim izrazima lica.

Glabelarne linije (Linije mrštenja): Onemogućavanje kontrakcije mišića odgovornih za mrštenje koje uzrokuju vertikalne linije između obrva, postiže se manje ljutit izraz lica.

Bore oko očiju: Fine linije koje zrače iz uglova očiju mogu se umanjiti botoksom.

Zečje” linije: Ovo su bore koje se pojavljuju na bočnim stranama nosa kada stisnete nos.

Gummy smile”: Botoks se može koristiti za blago spuštanje gornje usne, smanjujući pojavu prekomernog izlaganja desni prilikom osmeha.

PROCEDURA

Počinje se konsultacijom u cilju utvrdjivanja da li ste pogodni za tretman botoksom.

Plan lečenja: Vaš lekar će razgovarati o Vašim ciljevima, analizirati anatomiju vašeg lica i kreirati personalizovani plan lečenja.

Injekcija: Tokom procedure, male količine botoksa se ubrizgavaju u ciljane mišiće pomoću fine igle. Nelagodnost je minimalna, uz primenu površinskog anestetika u vidu kreme.

Oporavak: Trening, solarijum, saunu, masažu i hemijski piling lica, kao i alkohol, treba izbegavati narednih 7-10 dana, radi postizanja optimalnih rezultata.

REZULTATI

Rezultati botoksa obično su vidljivi u roku od nekoliko dana, a pun efekat se postiže za jednu nedelju. Tretirano područje će izgledati glatkije i mlađe, sa prirodnim izgledom. Rezultati obično traju tri do šest meseci, nakon čega efekti postepeno nestaju, a za održavanje željenog izgleda neophodno je ponavljanje tretmana.

Najbolji rezultati se postižu preventivnom upotrebom botoksa, dok bore nisu vidljive u stanju mirovanja lica.

RAZMATRANJA

Bezbednost: Uverite se da vaš tretman botoksom sprovodi licencirani lekar za najbolje rezultate i bezbednost.

Neželjeni efekti: Iako su neželjeni efekti obično blagi i privremeni (npr. modrice, otok), neophodno je da razgovarate o potencijalnim rizicima sa svojim lekarom tokom konsultacija.

Individualne varijacije: Rezultati botoksa mogu se razlikovati od osobe do osobe, tako da je važno imati realna očekivanja zasnovana na vašoj jedinstvenoj anatomiji lica.

Održavanje: Da biste održali željeni izgled, biće vam potrebne periodične injekcije botoksa. Vaš lekar vam može pomoći da uspostavite odgovarajući raspored lečenja.

Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd
Stomatoloska ordinacija Beograd