PROTETIKA

Savremena protetika

koju promovišemo, podrazumeva detaljan i individualan plan terapije, kopjutersko dizajniranje i izrada krunica (CAD/CAM) koje idealno naležu na zube/implante i na kraju delikatno toniranje boje u cilju besprekornog estetskog uspeha.

Studije su dokazale da ovakve krunice, pored značajnih estetskih prednosti, zbog svoje precizne izrade prednjače i u dugoročnosti. Tokom trajanja terapije, izrađuju se privremena protetska rešenja koja omogućavaju da pacijent tih dana normalno funkcioniše, ali i pacijentu daje uvid o tome kako će budući zubi izgledati i funkcionisati, kao i da predloži evenutalne izmene.

Bezmetalne krunice i mostovi

Bezmetalna keramika propušta i reflektuje svetlost kao prirodan zub, i zbog toga ima izuzetna estetska svojstva. Postoje više vrsta bezmetalne keramike (Zircon, Empress, Alumina...) i u zavisnosti od individualne potrebe, predlaže se najoptimalnija. Sve one se kompjuterski dizajniraju i izrađuju, što obezbeđuje vrhunsku preciznost. Ovo je jako bitno zbog dugoročnosti same nadoknade, ali i zbog zdravlja okolnog tkiva i desni.

Konvencionalne krunice i mostovi

Konvencionalne krunice i mostovi se izrađuju od legura metala (kao osnovom) i različitim vrstama keramike kao estetskim pokrivačem. Ovakve krune i mostovi se još uvek vrlo uspešno koriste. Proces izrade je uveliko unapređen tako da se i one danas kompjuterski dizajniraju i izrađuju. Ovo doprinosi izuzetnoj preciznosti i dugoročnosti nadoknate.

Proteze (Implantno nošene)

Mobilna protetska rešenja, popularno proteze, su danas manje zastupljene. Ipak, kod pacijenata kod kojih su neophodne, moguće je vrlo jednostavnom procedurom značajno olakšati njihovo nošenje i povećati im stabilnost pomoću mini implanata.

NAZAD NA USLUGE